Zdravljenje s hipnozo vse bolj priznano

Ob mednarodnem dnevu hipnoze (4.1.2018) smo jutro posvetili omenjeni temi, saj hipnoza v zadnjih letih pridobiva na popularnosti in čeprav je vse več ljudi, ki si z njo z veseljem pomagajo pri vsakodnevnem življenju in jo smiselno uporabljajo v različne terapevtske namene, se še vedno najdejo ekstremi. Tisti, ki bi z njo zdravili prav vse težave in oni, ki vanjo absolutno in sto odstotno ne verjamejo.

Dvom o učinkovitosti hipnoze je v današnjem času zares zanimiv. Zanimiv zato, ker je bilo do danes opravljenih že veliko študij, ki nedvoumno potrjujejo njeno mesto v terapiji različnih telesnih in duševnih stanj. Ker je teh študij iz dneva v dan več in ker nas o učinkovitosti hipnoze uči tudi zgodovina sama.

»Hipnoza je stanje usmerjene pozornosti in zmanjšane zavestnosti. Hkrati se v hipnozi poveča dojemljivost za izkoriščanje lastnih virov moči,« je med drugim povedal doktor medicine, terapevt medicinske hipnoze, Gašper Grobelšek, ki dela v Zdravstvenem domu Maribor.

Pogovor je pripravila Jasmina Bauman.

Celoten intervju je dostopen na povezavi:

https://www.rtvslo.si/radiomaribor/radio-maribor/zdravljenje-s-hipnozo-vse-bolj-priznano/476377

 

2019-03-14T16:53:12+00:00
sl_SISlovenian
sl_SISlovenian

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Politika piškotkov.