Hipnoza

Hipnoza2019-01-31T08:58:53+00:00

O MEDICINSKI HIPNOZI

Hipnoza je povsem naraven in vsakdanji pojav, ki ga je izkusil prav vsak izmed nas, vendar ga običajno ne prepoznamo kot takšnega in ga s tem imenom tudi ne poimenujemo. Najlažje jo opišemo kot budno stanje intenzivne relaksacije z usmerjeno pozornostjo, povečano sugestibilnostjo in zmanjšano zunanjo zavestjo. ​

Dr. Srečko Soršak, eden od strokovnjakov na tem področju, meni: »Naj bo merljiva lastnost ali spremenjeno stanje zavesti, dejstvo je, da nastanejo v hipnotičnem transu mnoge telesne in duševne, fiziološke, nevrofiziološke, kognitivne…spremembe, pri čemer je človek bolj dovzeten za stimuluse od zunaj (povečana sugestibilnost), hkrati pa manj pozoren na dogajanje izven sebe; v stanju intenzivne koncentracije se lažje posveča notranjim realnostim in odkriva še neizkoriščene duševne potenciale. Poleg fenomena disociacije, ki pogosto spontano nastopi, je bolj dovzeten za posthipnotične sugestije, s čimer se terapevtske možnosti povečajo.«

​Oznaka medicinska pomeni, da se hipnozo uporablja v zdravstvene namene, torej za lajšanje in odpravo psihičnih in psiho-fizičnih težav, izvaja pa jo za to strokovno usposobljeni terapevt, običajno zdravnik, zdravstveni delavec ali psiholog, ki je opravil dodatno izobraževanje. Nasproti medicinski hipnozi se namreč postavlja odrska hipnoza, ki je z izvabljanjem številnih hipnotskih fenomenov namenjena predvsem zabavi občinstva.

Hipnoza se je v mnogih študijah izkazala za učinkovito pri obvladovanju različnih simptomov, ima pa še nekaj atraktivnih lastnosti.  Hipnoza je varna in omogoča olajšanje brez neželenih stranskih učinkov. Običajno pacienti v hipnotični izkušnji uživajo. Prednost hipnoze je tudi, da posameznik ne razvije tolerance do hipnotičnih učinkov. Je veščina, ki se je posamezniki zlahka naučijo, hkrati pa posameznikom omogoča občutek samoučinkovitosti, daje jim občutek nadzora nad njihovimi problemi ter jim pomaga pri spopadanju z občutki nemoči. Dodana vrednost hipnoze je, da jo lahko prenesemo v različne okoliščine. Ko posameznik obvlada hipnozo npr. za obvladovanje bolečine, lahko tehnike oz. veščine uporabi tudi za zmanjšanje tesnobe.

Prijave na info@hipnoticna-potovanja.si

ZAKAJ SKUPINSKA HIPNOZA?

Hipnoza je enostaven in naraven način za premagovanje stresa, brez stranskih učinkov. Posamezniku omogoči, da se na nov, svež način spozna s samim seboj. Omogoči mu odkrivanje notranjih virov moči in posledično možnost za resnično izkoriščanje vseh svojih potencialov, tako pri delu kot osebnostnem razvoju.

  • Skupinska hipnoza povezuje, saj gredo udeleženci skozi skupinski proces, ki pa je zaradi naše posebne metode dela hkrati individualiziran, torej prilagojen posamezniku. Tako ne gre “zgolj” za vodeno vizualizacijo, ampak so ta hipnotična potovanja transformirajoča in jih vsak udeleženec doživlja na svoj, njemu prilagojen način.
  • Gre za povsem naraven in enostaven proces, preko katerega se na nezavednem nivoju dogajajo spremembe, ki pomagajo posameznikom, da postajajo najboljša verzija sebe.
  • Proces je varen, kar pomeni, da imajo udeleženci nad potovanjem popolno kontrolo in je od vsakega posameznika odvisno, kako “daleč” je pripravljen iti.
  • Hkrati je vsak posameznik v skupini del nečesa večjega in je s tem skupinsko in individualno zavezan k spremembi.

En program zajema 5 skupinskih terapij, ki bodo potekale 1x tedensko ob dogovorjeni uri. Ena terapija traja 60 – 90 minut. Število oseb v skupini je omejeno na 20.

Program je namenjen:

  • obvladovanju stresa,
  • preprečevanju izgorelosti,
  • izboljšanju delovne učinkovitosti,
  • osebnostni rasti.

GRATIS: vsem udeležencem skupin bodo predstavljene tehnike za avtohipnozo.

GRATIS: po končanem programu prejme vsak udeleženec zvočni posnetek hipnoze za domačo uporabo.

HIPNOTIČNA POTOVANJA

Serija petih hipnotičnih potovanj je zasnovana na edinstven način. Potovanja se med seboj nadgrajujejo in dopolnjujejo. Moč naše podzavesti z vso silo deluje za nas takrat, ko se ji naučimo zaupati. Potovanja krepijo to zaupanje, hkrati pa predstavljajo pot samospoznavanja in odkrivanja novih potencialov in virov moči.

Na prvem potovanju se spoznamo z osnovami hipnotskega transa. Po vajah transa začnemo z ustvarjanjem oziroma iskanjem prvega kraja znotraj nas samih – kraja za sproščanje in umirjanje. Od tam pa pot nadaljujemo na poseben kraj uvida ali spremembe.

Na drugem srečanju spoznamo še nekaj več o hipnotskem transu, naredimo nekaj novih hipnotskih vaj, nato pa poglobimo potovanje in se prepustimo novi izkušnji. Utrdimo in razširimo naš kraj za sproščanje ter obiščemo poseben otok, kraj na katerem izperemo skrbi, začutimo svobodo in iz nove perspektive pogledamo na izzive v našem življenju. Postavimo pa vam tudi hipnotično vprašanje, ki služi kot zvezda severnica in usmerja naše potovanje proti nam pomembnim ciljem.

Na tretjem srečanju nadaljujemo z našim potovanjem in vsem nam že znanim krajem dodamo še enega – tempelj, v katerem so shranjeni naši viri moči. S temi močmi pogled na izzive v našem življenju ne more biti več enak. Z večanjem zaupanja in spoznavanjem naše podzavesti dobivamo vse več odgovorov na vprašanja, ki si jih zastavljamo.

Na četrtem srečanju razširimo pogled na nam že znane kraje. Poleg tega pa se spoznamo še s samohipnozo. Skozi poseben proces, ki je potovanje že sam po sebi, sposobnost samohipnoze zasidramo v podzavest, tako da ste podobno stanje sposobni doseči sami, kjerkoli že ste. Predstavimo pa vam tudi enostavno formulo za postavljanje ciljev, s pomočjo katere postanejo vaša lastna samohipnotična potovanja kot Rolls-Royce med avtomobili. Do cilja vas pripeljejo hitro in varno, ob vožnji pa uživate in čutite, da imate kontrolo nad svojim življenjem.

Peto potovanje je v marsičem posebno. Skozi prečiščevanje podzavesti še enkrat utrdimo sidro samohipnoze, nato pa se s posebno indukcijo (presenečenje!) potopimo v še zadnjo transformirajočo izkušnjo serije.

Da je izkušnja zares celovita, vas med posameznimi potovanji podpiramo in spodbujamo z e-pošto, ki jo 2x tedensko dobite v svoj e-nabiralnik. Prav tako smo vam preko e-pošte in osebno pred in po posameznih srečanjih vedno na voljo za morebitna vprašanja, tako v smislu hipnotskih doživetij kot hipnoze same. Kot poseben bonus pa vsakemu od udeležencev podarimo dva avdioposnetka hipnotičnih potovanj, ki pozitivno transformacijo še pospešita. Hkrati pa ostajata z vami in za vas kot orodje za osebnostno rast in premagovanje različnih življenjskih izzivov v času, ko se serija naših potovanj zaključi.

Ker močno verjamemo v pozitiven potencial in moč naše podzavesti, se zelo veselimo skupnih doživetij, ki nas čakajo na hipnotičnih potovanjih.

Hipnotična potovanja

Ostanite obveščeni o dogodkih in novostih!

Telefon: 041 721 539
E-naslov: info@hipnoticna-potovanja.si
sl_SISlovenian
sl_SISlovenian

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Politika piškotkov.